NFT'leri araçlarla nasıl analiz eder ve geleceklerini nasıl belirlersiniz?

Sanılanın aksine, blok zinciri teknolojisi sadece kripto para birimlerinden değil, diğer birçok seçenekten oluşuyor; NFT de bunlardan biri. Bu büyüyen sektör hızla blockchain endüstrisindeki en büyük pazarlardan biri haline geliyor. NFT piyasası büyümeye devam ettikçe, daha fazla yatırımcı bir sonraki en iyi kripto olmayan varlığı bulmaya çalıştıkça NFT araçlarına olan ihtiyaç da artıyor.


NFT'nin faydaları son 2 yılda belirgin hale gelmiş olsa da, bu pazar birçok kişi tarafından bir balon olarak görülüyor ve bu alana yatırım yapmak yeni gelenler için korkutucu olabiliyor. Kötü niyetli dolandırıcıların her zaman var olduğu gerçeği gibi (tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi). Söylemeye gerek yok, NFT ile uğraşırken yatırım kararları vermek için uygun araçlara sahip olmak çok önemlidir. Sonuç olarak, NFT analiz araçlarını keşfetmeye başlayalım.

İster NFT'de yeni olun ister piyasada zaten koleksiyonunuz olsun, NFT analiz araçları belirli varlıkların mevcudiyetini ve nadirliğini değerlendirmenize yardımcı olacak ve yatırım stratejinize rehberlik edecek ayrıntılar sağlayacaktır. Bu makalede bu noktadan başlayacağız.


NFT nedir?

NFT (Non-Fungible Token), değiştirilemez token anlamına gelir. Bunlar dijital varlıklardır veya çok çeşitli maddi olmayan ve somut nesneleri temsil eden bir tür dijital sertifika olarak tanımlanır. Buna dijital sanat, müzik, tablolar, sanal gayrimenkuller, kartpostallar, videolar ve daha fazlası dahildir. Tüm değiştirilemez token varlıkların kendi içlerinde benzersiz olmaları nedeniyle, çoğaltılamazlar veya kendilerine benzeyen herhangi bir varlıkla eşitlenemezler.

NFT'lerin benzersizliği, onlar için bir kıtlık yaratan ve dolayısıyla değerlerini artıran şeydir. Bir NFT satın aldığınızda, yaratıcısı eseri her satıldığında telif ücreti alsa da, mülkiyet size devredilir. Bitcoin ve Ethereum gibi değiştirilebilir olan ve takas edildikten sonra bile standart değerlerini koruyan geleneksel kripto paraların aksine, NFT'ler doğrudan birbirleriyle takas edilemez. Sahiplikleri kolayca doğrulanabilir ve üçüncü taraf doğrulama ihtiyacını sonsuza dek ortadan kaldırır.

NFT analiz araçlarını incelemeden önce, NFT'lerin tarihine kısaca bir göz atalım.


NFT'nin kısa tarihçesi

NFT'nin kökenlerini 2012-2013 yıllarında Bitcoin blok zincirinde çıkarılan renkli madeni paralara kadar götürebiliriz. Bu renkli madeni paralar gerçek varlıkları - sanat eseri ya da gayrimenkul - temsil ediyordu ve bu varlıkların sahipliğini kanıtlamak için kullanılıyordu. 2017 yılında Crypto Punks, John Watkinson ve Matt Hall adlı iki kişi tarafından Amerikan stüdyosu Larva Lab'in Ethereum blok zincirinde çıkarıldı. Bununla da kalmadı, aynı yıl adı geçen başka bir proje 12,5 milyon dolarlık bir yatırım çekti.

Bu olaylardan sonra, giderek daha fazla insan dijital sanat ve bununla ilişkili faydalarla ilgilenmeye başladıkça 2021'de NFT'de ani bir büyüme yaşandı. En pahalı NFT Beeple'ın "Everydays: İlk 5.000 Gün" adlı eseri 11 Mart 2021'de açık artırmada 69 milyon dolardan fazla bir fiyata satıldı.

NFT trendi, yaratıcılara yeni fırsatlar sunarak sanatlarını dünya çapında satmalarına ve eserleri için telif ücreti almalarına olanak tanıdı. Alıcıların sanatçıya ve galeriye destek vererek takdirlerini gösterebildikleri Berlin'deki Net Art Gallery buna iyi bir örnek. NFT anlatısı, insanların izlenebilir kanıtlarla neredeyse her şey için bir pazar oluşturmasına olanak tanır ve sahiplik geçmişleri doğrulanır.


NFT'nin temel özellikleri:

Dijital varlık: Sahipliği kanıtlamak için blok zinciri teknolojisiyle desteklenen gerçek bir sertifika ile resim, sanat eseri, müzik, gayrimenkul, oyun vb. gibi dijital koleksiyonlarla temsil edilir.

Benzersizlik: Sahtesi yapılamaz

Borsa: Ödeme olarak kripto para birimlerini kullanarak bir ücret karşılığında başkalarına satabilirsiniz.


Dikkat edilmesi gereken en iyi NFT analiz araçları

Bir DappRader analist raporuna göre, NFT Pazarı 2021'in üçüncü çeyreğinde 10,7 milyar dolarlık işlem hacmi kaydederek bir önceki çeyreğe göre %704 artış gösterdi ve Ethereum ağı NFT işlem hacminin %77'sinden fazlasını oluşturdu. NFT analiz araçları sayesinde yatırımcılar artık benzersiz varlıkları tanıyabiliyor.

Günümüzde mevcut olan NFT araçlarının sayısı göz önüne alındığında, bir yatırım kararı vermeden önce bunları değerlendirebilir ve inceleyebilirsiniz. Uygun araçların yardımıyla, yakın gelecekte bir servet değerinde olacak iyi NFT projeleri bulabilirsiniz.

Belirli bir sıralama olmaksızın, yatırım yapabileceğiniz yeni NFT projeleri arayışınızda size yardımcı olacak birkaç NFT aracını bir araya getirdik. Yanlış veriler sizi hileli bir projeye dahil edebileceğinden, durum tespitinde önemli bir rol oynarlar. Ayrıca, NFT'lerdeki, haber kaynaklarındaki ve ticaret yerlerindeki nadirliği belirlemenize de yardımcı olacaklardır.


Icy tools

Analiz aracı icy tools neredeyse Nansen gibidir. Platform öncelikle NFT içindir ve haftalık bir geçiş satın alabilir veya NFT ICY Founders Club'ı (sahiplerine ömür boyu erişim sağlayan ve OpenSea'de satılabilen) satın alabilirsiniz. Ücretsiz kullanıcılar ne yaptıklarını görebilir, ancak tam özelliği kullanmak için abone olmanız veya NFT Founders Club'a sahip olmanız gerekir.

ICY NFT Founders Club, 1.649'u erken erişim alıcılarına ömür boyu erişim sağlayan ve 51'i gelecekte promosyonlar ve hediyeler için ayrılmış olan 1.700 üyelik kartından oluşan bir koleksiyona sahiptir. Discord sunucusu, icytools kullanan kişiler için değerli bir kaynaktır ve token sahibi olanlar Founders Club kanallarına erişebileceklerdir. Üyelik kartınızı içeren bir cüzdanla sunucuya bağlandığınızda, erişim otomatik olarak verilecektir. Bir diğer önemli ayrıntı ise sunucunun, topluluklarını yönetmek için araçlar oluşturabilen herkes için tasarlanmış kullanışlı bir tokenize topluluk yönetim sistemi olan Collab.land'i kullanıyor olmasıdır.


Rarity Tools

Rarity Tools, içerik oluşturucular için iyi bilinen bir NFT aracıdır. Rarity.tools platformu, belirli bir NFT'nin ne kadar nadir olduğunu belirlemeyi kolaylaştıran, bireysel NFT'leri sıralamak için benzersiz ve basitleştirilmiş bir yöntem kullanır.

Bir NFT'nin genel nadirliğini elde etmek için, hangi NFT'nin en yüksek sıralamaya sahip olacağını belirlemek üzere nadirlik puanları toplanır. NFT meraklıları, platformdaki farklı NFT'lerin göreceli değerini kolayca karşılaştırabilir, bu da NFT alışverişini ve ticaretini kolaylaştırır. Nadirlik araçları için en iyi NFT projelerinden bazıları Mars Wars, CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Hashmasks vb.

Buna ek olarak, Rarity.tools aynı koleksiyondaki NFT nesnelerini depolamak, yeni güncellemeleri izlemek ve platforma yeni özellikler eklemek için kullanılabilir. Platform ayrıca, özellik kategorisine göre sıralamanıza olanak tanıyan ve size yeni bir görünüm kazandıran işlevselliğe sahiptir. Estetik ve kalite karışımları gibi diğer benzersiz özellikler, NFT'yi daha da değerli hale getirmeye yardımcı olabilir. Her iki durumda da, yalnızca benzersiz özellikler nedeniyle bir NFT'ye yatırım yapmayın.


OpenSea

OpenSea, Alex Atallah ve Devin Finzer tarafından kurulan en büyük ve en tanınmış NFT pazarıdır. NFT, dijital varlıklar, sanal koleksiyonlar vb. satın almak, satmak ve takas etmek için kullanılır. Platform, oyun öğeleri, müzik, alan adları ve daha fazlası gibi dijital varlıklar için bir pazar haline gelmek için koleksiyonların ötesine geçiyor.

OpenSea, yeni gelenlerin platformda gezinmesini, NFT oluşturmasını ve ticaret yapmasını kolaylaştıran kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. En büyük platform olarak, birçok hileli NFT listelenmiştir ve platform yakın zamanda uygulanan önlemlerle bu sorunu çözmeyi ummaktadır. Bu önlemler hileli NFT alımlarını engellemeye yardımcı olsa da, hileli ürünlerin kurbanları, pazar merkezi olmadığı için varlıklarını geri alamayacaklar. Bu nedenle, herhangi bir NFT platformuna yatırım yapmadan önce durum tespiti yaptığınızdan emin olun.

Opensea, kolay erişim için mobil cihazlarda kullanılabilir ve ayrıca dolandırıcılıktan nasıl kaçınılacağına ve merkezi olmayan ağda nasıl güvende kalınacağına dair ipuçları da dahil olmak üzere bazı yararlı içerikler sağlar.


Nansen

Nansen, herhangi bir kripto/NFT yatırımcısının isteyebileceği tüm bilgileri sağlamak için milyarlarca zincir veri noktasını, cüzdan etiketlerini ve kripto para birimiyle ilgili nesneleri analiz etmek için kullanılan harika bir analiz aracıdır. Platformda, faaliyet, portföy ve stratejileri karşılaştırmak için kullanılan NFT'ye ayrılmış bir bölüm vardır.

Nansen, ciddi NFT yatırımcıları tarafından kullanılmakta ve NFT piyasa hareketlerini benzersiz bir şekilde anlayarak bireysel cüzdanlara odaklanan en kapsamlı NFT piyasa analizini sunmaktadır. Acemi NFT koleksiyoncuları veri hacmini bunaltıcı bulacaktır, ancak deneyimli NFT koleksiyoncuları / tüccarları parmaklarının ucunda ilginç miktarda yararlı bilgi bulacaktır.


CryptoSlam

CryptoSlam platformu, yatırımcıların hangi koleksiyona yatırım yapmaları gerektiği konusunda karar vermelerine yardımcı olan bir başka analitik araçtır. Satış hacmi, işlem sayısı, sahipler ve yaklaşan NFT sıfırlamaları dahil olmak üzere NFT satışlarıyla ilgili önemli verileri görüntüleyerek, kullanıcılar en uygun yatırım kararlarını verebilir. Platformun en dikkat çekici özelliklerinden biri, hacme göre takip edilen günlük NFT koleksiyonudur. En çok satan koleksiyonlar çeşitli zaman dilimlerinde görüntülenebilir: 24 saat, 7 gün, 30 gün veya tüm zamanlar.

Platform, her gün için en çok satan tüm NFT'lerin tek bir görünümünü sağlayarak yatırımcıların işini basitleştirir ve OpenSea ve düzinelerce diğer NFT ticaret platformundan veri işlendikçe günlük olarak değişir. Satış verilerini incelemek yatırımcılar için önemlidir, özellikle de zirve mi yoksa dipte mi alım yaptıklarını veya koleksiyonun düşüş trendinde mi yoksa yükseliş trendinde mi olduğunu belirlemek istediklerinde.


NFT'ye yatırım yapmadan önce sorulması gereken genel sorular

Bir NFT projesine yatırım yaparken göz önünde bulundurulması gereken çeşitli faktörler olsa da, bu sorular bir projenin güvenilirliğini belirlemeye yardımcı olmak için harika bir yol olabilir.

Kaç tane NFT koleksiyonu mevcut?

NFT hangi pazarda listeleniyor?

Bir Twitter hesabı, Discord, YouTube veya meraklıların zamanlarını geçirdikleri diğer NFT platformları var mı?

Yaratıcı veya sanatçının bir topluluğu var mı, güçlü mü ve nerede bulunabilirler?


Sonuç

NFT analiz araçlarını kullanmanın ana nedeni, büyük ticaret platformlarındaki dolandırıcılık miktarını sınırlamaya yardımcı olmaktır. NFT'ye yatırım yapmak zaman alıcı, biraz riskli ve sosyal medya platformlarında ve NFT ticaret platformlarında mevcut milyonlarca NFT'ye bakarak saatler geçirmediğiniz sürece neredeyse imkansız olabilir.

Ancak analiz araçları ile doğru araştırma yapılabilir, zamandan, emekten ve paradan tasarruf edilebilir. Ayrıca, NFT'den ne istediğinize bağlı olarak, analiz araçları çeşitli seçenekler arasından seçim yapmanıza yardımcı olabilir, sosyal medya platformlarındaki çoğu projenin tüm gürültüsünü ve yaygarasını bastırarak, gezinmenize ve yatırım kararları vermenize yardımcı olacak yalnızca gerçekleri ve rakamları sağlar.

Bu araçlardan herhangi birini kullandınız mı? Ya da diğerlerinden herhangi birini? Yorumlara yazın.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

NFT AL